Výroba masa v Pardubickém kraji za devět měsíců klesla o pět pct
17.01.2005 | ČTK
Výroba masa v Pardubickém kraji klesla podle údajů ČSÚ za tři čtvrtletí meziročně přibližně o pět procent na 27,5 tisíce tun. Snížila se především produkce vepřového, a to o osm procent na 18,5 tisíce tun. U prasat od počátku loňského roku výrazně klesly výkupní ceny, řekl ČTK ředitel zemědělské společnosti ZEAS ze Starého Hradiště na Pardubicku Vladimír Řehounek. "V první polovině loňského roku klesly výkupní ceny až na přibližně 33 korun za kilogram masa, což bylo i deset korun pod náklady," uvedl. Současné ceny kolem 45 korun již lépe odpovídají situaci. Ztráty se však podle něj stejně nepodařilo vyrovnat.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)

Tweet



