Zápis ze schůze pracovní skupiny pro víno při MZe dne 4. 2.1999
16.02.1999 | AK ČR
Agrární komora CR Praha
Informace pro clenstvo
Od 1.2.1999 byl jmenován reditelem Sdružení drubežárských podniku Ing.Vladimír Machálek a zástupcem reditele ing.Zdenka Koehlerová.
V Praze 15.2.1999
Za správnost: J.Kamenická
Zápis ze schuze pracovní skupiny pro víno pri MZe
konané 4. února 1999 v Brne
Prítomni: dle presencní listiny
Na jednání byl posuzován materiál: "Návrh provádecí vyhlášky ke znacení a prezentaci vína /podle § 39 návrhu vinarského zákona/.
1. Materiál byl posuzován od § 50 na str. 41. K údajum uvedeným ve výše jmenovaném materiálu v § 50 - § 66 nebyly žádné pripomínky ani doplnující poznámky.
2. Reditel ÚKZÚZ v Brne Dr.Jaroslav Stana spolecne se svými spolupracovníky seznámil prítomné s probíhajícím stanovením vinarských tratí ve vinarských oblastech CR.
3. Prezident Agrární komory CR Ing.Václav Hlavácek, CSc. informoval prítomné o aktivitách agrární komory v komodite víno.
4. Další cást jednání pracovní skupiny se venovala pripravované novelizaci vinarského zákona 115/95 Sb. Ing.B.Škopek, CSc. uvedl hlavní cíle uskutecnované novelizace vinarského zákona.
· a.Respektování hledisek EU v mezinárodním obchode, tj. sladení názoru na oznacování vína apod.
· b.Odstranení nedostatku existujícího vinarského zákona
· c.Postupná harmonizace zákona 115/95 Sb. se smernicemi EU.
Ing.B.Škopek, CSc. dále informoval prítomné, že nyní je zpracován návrh vecného zámeru novelizace uvedeného zákona a je predložen k pripomínkovému rízení na jednotlivých odborech MZe CR. Po tomto pripomínkovém rízení bude dán k posouzení ostatním zainteresovaným ministerstvum. K tomuto vecnému zámeru se musí vyjádrit i nekterá další pracovište jako napr. CMVVU, Agrární komora CR, Zahradnická fakulta MZLU v Lednici apod. Jednání se dále zabývalo pripomínkami a námety k pripravované novelizaci vinarského zákona 115/95 Sb.
V Praze, 9. února 1999
Zapsal: Doc.ing.Jirí Hodis, CSc.
vedoucí pracovní skupiny pro víno
Za správnost: J.Kamenická
Další články v kategorii Potravinářství
- Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný (11.12.2025)
- Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence (11.12.2025)
- Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál (11.12.2025)
- SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel (11.12.2025)
- Pokles cen másla způsobuje hlavně přebytek mléka a jeho zlevnění (09.12.2025)
- Výrobci uzenin Steinex a Steinhauser se spojili, firma pořizuje nové výrobní technologie (09.12.2025)
- Prodejci vánočních kaprů mají nejvyšší čas nahlásit prodejní místa SVS (08.12.2025)
- Kampaň za ukončení prodeje živých kaprů do igelitek pokračuje novou peticí (08.12.2025)
- Řízek jedině z masa. Rostlinné alternativy čekají změny (08.12.2025)
- Pivovar Krakonoš mírně zvedl výstav na 95.077 hl, zisk mu klesl na 25 mil. Kč (08.12.2025)

Tweet



