Zapouzdřené koření pro pekaře
22.08.2001 | ÚZPI
Britská společnost TasteTech vyvinula technologii výroby chleba, která umožňuje uchovat ve výrobku silnou a výraznou chuť a vůni přidaného koření a bylinek, které se podle nového postupu aplikují formou zapouzdřených extraktů. Při pečení chleba se při normálním postupu totiž aromatické látky koření a bylinek teplem rozkládají. Zapouzdřené extrakty koření a bylinek se začnou uvolňovat v pečeném chlebu až po dosažení teploty 60 °C a udrží se po celou dobu pečení až do získání finálního produktu. Vzhledem k tomu, že se aroma uvolňuje až po dosažení 60 °C, nemůže snižovat aktivitu droždí. Proto se může zejména česnekové, cibulové a sýrové aroma používat zcela bez problémů.
Další články v kategorii Potravinářství
- Čeští experti připravují zdravější rostlinné oleje. Prospějí ekonomice i ekologii (19.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Z jahod je luxusní zboží, kvůli mrazu prudce zdražily (16.05.2024)
- Zlevňování potravin skončilo (15.05.2024)
- Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce (15.05.2024)
- Nealkoholické pivní mixy COOL se rozrůstají o novou generaci COOL+ s funkčními benefity (15.05.2024)
- Stahování párku od výrobce z Vysočiny kvůli obsahu listerií (15.05.2024)
- Výrobce Olomouckých tvarůžků navýšil obrat i čistý zisk a plánuje stavbu výrobního závodu (15.05.2024)
- Česko za 20 let v EU marně hájilo pomazánkové máslo a tuzemský rum (14.05.2024)
- Státy EU schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, budou platit omezení (14.05.2024)