Biopotraviny obsahují více nutričních látek

Nová zpráva Francouzského úřadu pro bezpečnost potravin potvrzuje, že biopotraviny jsou pro zdraví člověka lepší. Biopotraviny obsahují méně pesticidů a dusičnanů než konvenční potraviny – ty mohou vést k celé řadě zdravotních problémů, včetně cukrovky a Alzheimerovy nemoci.

Zpráva zjistila, že biopotraviny obsahují vyšší hodnoty nutričních látek a antioxidantů. Zpráva byla zveřejněna v prestižním vědeckém časopise Agronomy for Sustainable Development, což zaručuje, že průzkum proběhl za dodržení přísných vědeckých postupů.

Nejdůležitější závěry ze zprávy Francouzského úřadu pro bezpečnost potravin:

Rostliny z ekologického zemědělství obsahují vyšší množství sušiny

Vyšší množství minerálů

Obsahují více antioxidantů jako fenoly a kyselina salicylová (je známá při ochraně proti rakovině, srdečním chorobám a dalších onemocněním)

Živočišné produkty ekologického zemědělství obsahují více polynenasycených mastných kyselin (chrání proti srdečním chorobám)

Množství uhlovodanů, bílkovin a vitamínů není dostatečně dokladováno

94 až 100 % všech zkoumaných biopotravin neobsahovalo žádné zbytky pesticidů

Biozelenina obsahovala o 50 % méně dusičnanů (vysoký obsah dusičnanů v potravinách může způsobovat cukrovku a Alzheimerovu nemoc)

Obilniny z ekologického pěstování obsahují stejné množství mykotoxinů jako konvenční

Celou studii možno najít zde.

Zdroj: Food Magazine, www.bio-info.cz

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info