Hygienická opatření v masném průmyslu

Při udržování hygieny v potravinářském průmyslu je, mimo jiné, nutná účinná a spolehlivá desinfekce podrážek pracovní obuvi. Pro oblast potravinářského průmyslu, kde se připravují rybí a masné výrobky a lahůdky, je třeba zajistit nezbytnou bezpečnost prováděním hygienických opatření. K tomuto účelu nabízí německá Chemische Fabrik Dr. Weigert se sídlem v Hamburku, výsledky, jejími odborníky zpracované tématiky, různých možností desinfekce podrážek. Kromě toho mají potravinářské podniky k dispozici čisticí a desinfekční prostředky, které se v této oblasti běžně nasazují proto, aby byly splněny přesně stanovené požadavky Evropské unie včetně následného povinného testování, jako důkazu o prováděných hygienických opatřeních.

V mnoha podnicích se provádí čištění podrážek pracovní ochranné obuvi za pomocí kartáčového mycího zařízení. Cílem je odstranění špíny a mikroorganismů za využití silných mechanických a účinných čisticích prostředků, což spolehlivě zabrání zavlečení špíny do výroby.

Další možností, jak minimalizovat vniknutí špíny a mikroorganismů do oblasti výroby je použití desinfekčních lázní a rohožek.

Použití nepěnivých čistících a desinfekčních prostředků v optimální koncentraci je řešením pro efektivní a spolehlivý výsledek. Příkladem je použití prostředku neoseptal® od společnosti Chemische Fabrik Dr. Weigert v koncentraci 0,1 % (pro kartáče) nebo 4 % (pro rohožky).

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info