Nízký obsah bílkovin sráží kvalitu letošní potravinářské pšenice

Kvalita potravinářské pšenice z letošní sklizně je slabší kvůli nízkému obsahu bílkovin v zrnu. Letos jej doprovází nižší hmotnost zrn, což je důsledkem stále nedostatečného zásobení rostlin živinami. Vyplývá to ze závěrů dvoudenní odborné konference o kvalitě obilí, které se od úterý do čtvrtka v Brně zúčastnilo kolem 150 tuzemských odborníků.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info