Rušení jatek dělá vrásky chovatelům

Certifikát potvrzující splnění hygienických a veterinárních směrnic Evropské unie nedostala podle údajů Krajské veterinární správy Zlínského kraje přesně patnáctina potravinářských provozů, které na Valašsku pracují se surovinami živočišné povahy. Nemohou tak nyní pokračovat ve své živnosti. " Ze sto pěti to bylo jen sedm subjektů, které buď nesplnily podmínky, nebo o certifikát ani nepožádaly. Jde většinou o menší zpracovatele masa, kteří nemají dost financí na nákladné úpravy. Pokud je zvládnou později, mohou požádat znovu, do té doby ale musí přerušit činnost," konstatoval ředitel zlínské KVS Valdemar Stiksa.

Úpravy, které v řadě případů přišly podniky i na desítky milionů korun, měly zamezit křížení cest masa, aby se syrové nepotkávalo už s hotovými výrobky. Další kroky zvyšující hygienické standardy se týkaly zázemí pro zaměstnance.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info