Slovenská gastronomická specialita brynza se stává jablkem svárů

Slovenská gastronomická lahůdka brynza se po uznání Evropskou unii za typický slovenský výrobek stává jablkem sváru dvou konkurenčních skupin výrobců. Jednu stranu, která preferuje výrobu tradiční metodou, zastupuje pět ze šesti členů Cechu výrobců brynzy, druhou pak dva největší slovenští výrobci, Liptovská mlékárna v Liptovském Mikuláši a Brynzárna a sýrárna ve Zvolenské Slatině.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info