SVS: V drůbežích výrobcích v ČR hovězí bílkovina není

Celkem 39 vzorků náhodně zakoupených výrobků od 14 výrobců vyšetřila Státní veterinární správa ČR (SVS) v poslední červencové dekádě na přítomnost hovězí a vepřové bílkoviny. "Všechny vzorky byly shledány bez přítomnosti hovězí bílkoviny i bez přítomnosti vepřové bílkoviny," konstatoval dnes tiskový mluvčí SVS Josef Duben

To podle Dubna dokladuje skutečnost, že v ČR nepraktikuje používání hovězí bílkoviny k úpravě jatečné drůbeže za účelem zvýšení obsahu vody. "Tento způsob u nás není ani povolen," zdůraznil Duben.

Mezi šetřenými vzorky byly podle Dubna výrobky z kuřat, krůt, kachen a hus v širokém spektru sortimentu - od řízků, filetů, prsou až po drůbeží karbanátky a hamburgry. "Při této příležitosti byly vyšetřeny i u nás používané přísady do láku, kořenící přípravek i jeden u nás používaný nastřikovací preparát. Opět vše s negativním výsledkem na přítomnost hovězí a vepřové bílkoviny," uvedl Duben.

Všechna vyšetření byla provedena ve Státním veterinárním ústavu Jihlava, a to metodou ELISA, soupravou BioKits Cooked Meat Species.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info