SZPI: Výrobci potravin musejí vybavit provozy podle norem EU

Zhruba 40 procent výrobců potravin ve Zlínském kraji čekají zásadní investice do vybavení provozů podle norem Evropské unie. Vyplývá to z výsledků kontrol, které v regionu provedli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI). "Většinou jde o nákup potřebného vybavení. Investice do zařízení, jako jsou hygienické myčky či umyvadla s bezdotykovými bateriemi určitě neohrozí ekonomiku velkých podniků. Někteří menší výrobci ale mohou mít s financováním úprav problémy," řekla na dnešní tiskové konferenci Ilona Kočová.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info