V EU budou platit přísnější pravidla pro označení masných výrobků

Evropští spotřebitelé budou mít od července jasno, zda špekáček či párky, které kupují, obsahují svalovinu, nebo jen tuk, kůži a droby. Začíná totiž platit směrnice, která zavádí přísnější pravidla pro označování masných výrobků. Směrnice se nebude vztahovat na prodávané maso jako takové, ale jen na masné výrobky, kde je maso užito jako surovina k výrobě konečného produktu, tedy například na párky, paštiku, vařená masa, hotová jídla a konzervy.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info