Výroba masa v Pardubickém kraji loni stoupla o 8,5 procenta

Výroba masa v Pardubickém kraji loni podle Českého statistického úřadu vzrostla o 8,5 procenta na téměř 40.000 tun. Převládalo vepřové maso, kterého zemědělci vyprodukovali asi 28.000 tun, hovězího vyrobili zhruba 12.000 tun. Ve spotřebě masa na obyvatele přesto stále doháníme Evropu, kde jsou tato čísla vyšší, řekl ředitel svitavské Agrární komory Josef Gracias.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info