Zlepšení stravitelnosti kanolové moučky

Zlepšení stravitelnosti kanolové moucky

Ústav pro biologické vedy Kanadské státní rady pro výzkum a spolecnost Agro Pacific Industries Ltd. v Chilliwack v Britské Kolumbii v Kanade spolupracují na projektu, zamereném na zlepšení používání vedlejších produktu krmiv pro zvírata, zvlášte moucky z repky kanoly. To by mohlo vést k získání ekonomicky výhodného produktu k príprave vysoce kvalitního zdroje proteinu do krmiv pro zvírata. Moucka z kanoly je vlákninové krmivo s vysokým obsahem proteinu, získané pri extrakci oleje z canoly. Trebaže její obsah živin je príznivý, vysoký obsah vlákniny, která obsahuje xylan - nestravitelnou vlákninu - omezuje její zaclenování do krmiv. Užívání xylanázy, prírodního enzymu, který se nachází v humusu a rozkládá xylan, muže ucinit krmivo stravitelnejším. 18mesícní výzkumné úsilí má za úkol stanovit optimální podmínky pro aplikování xylanázy na kanolovou moucku v hydrotermálním procesoru spol. Agro Pacific, který je jediný svého druhu v Severní Americe.

Feed Mix, 8, 2000, c.2, s.6 (Vo)

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info