Čeští drůbežáři chtějí změnu legislativy ohledně chlazení masa
09.12.2010 | ČTK
Českým drůbežářům se nelíbí evropská legislativa upravující zpracování drůbeže. Chtějí, aby se drůbeží maso prodávané v obchodech coby chlazené mohlo při zpracování do budoucna chladit pouze vzduchem. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo Sdružení drůbežářských podniků. Někteří, zejména polští zpracovatelé drůbeže totiž, na rozdíl od českých výrobců, kuřata chladí postaru vodou. Tato technologie je levnější, což znevýhodňuje tuzemské výrobce.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- EK stále očekává podpis dohody mezi EU a Mercosurem do konce letošního roku (16.12.2025)
- Povodně zabily desetinu ohrožených orangutanů na Sumatře, bojí se vědci (16.12.2025)
- Ministr zemědělství Martin Šebestyán se dnes ujal úřadu, chce posílit rozpočet a zaměřit se na konkurenceschopnost našeho zemědělství (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne – 15.12. 2025 (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Brusel podle šéfa EPP navrhne upustit od zákazu spalovacích motorů od roku 2035 (15.12.2025)
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)

Tweet



