SETUZA odmítá spolupráci s Obilnářskou unií

Odmítnout spolupráci s Obilnářskou unií ČR (OU) při nákupu řepky z letošní sklizně se v pátek 20. července definitivně rozhodla akciová společnost Setuza. Agris o tom informovala tisková mluvčí společnosti s tím, že rozhodnutí Setuzy vychází ze čtvrtečního jednání s představiteli OU v Havlíčkově Brodě.

"Zástupci Obilnářské unie nebyli schopni přesvědčivě doložit způsob nákupu této strategické suroviny od tuzemských zemědělců, přičemž rozhodným faktorem je skutečnost, že OU nedisponuje vhodnými technickými podmínkami pro výkup, jako jsou například nezbytné sušící a skladovací prostory," konstatovala Logrová.

Nejasnost podle ní rovněž panuje v cenových relacích řepkového semene, neboť cena 7 050 korun za tunu deklarovaná OU jako cena farmářská, měla být ve skutečnosti cenou konečnou. "Cena farmářská, která byla mezi představiteli akciové společnosti SETUZA a zástupci OU diskutována, představuje částku 6 500 korun," zdůraznila Logrová.

Při nákupu řepky z letošní sklizně spolupracuje podle ní v těchto dnech SETUZA individuálně přímo se zemědělci a v neposlední řadě s tradičními dodavateli zmíněné komodity jako jsou firmy Agropol a Agrofert.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info