Souhrn událostí uplynulého dne – 31.1.2012

Rybáři v Olomouckém kraji mají plné ruce práce kvůli mrazu

Plné ruce práce mají nyní kvůli silným mrazům mnozí chovatelé ryb v Olomouckém kraji. Pomocí motorových pil prořezávají v zamrzlých rybnících prohlubně. Mrazy udeřily v regionu začátkem týdne. Například v Jeseníku dnes ráno meteorologové naměřili minus 21,9 stupně. Padl tak rekord z roku 1991, který činil 21,5 stupně Celsia pod nulou. S ledem bojují například pracovníci Rybářství Horák z Uničova-Nové Dědiny. "Naši zaměstnanci tento týden nedělají nic jiného, než že objíždějí rybníky a snaží se, aby v nich nevznikl kyslíkový deficit.

Přesun finančních prostředků v rámci prioritních os OP Rybářství 2007 – 2013 posílí produkční rybáře v České republice

Evropská komise 20. ledna 2012 schválila revizi Operačního programu Rybářství, na základě které dojde k přesunu finančních prostředků v rámci prioritních os. Díky tomu bude možné ještě efektivněji čerpat finanční prostředky, posílí se produkční rybářství v ČR a jeho konkurenceschopnost.

Čárové kódy by měly posílit bezpečnost masa v Číně

Ve snaze posílit bezpečnost vepřového masa nabízeného na pultech čínských supermarketů se postupně zavádí systém sledovatelnosti původu masa pomocí laserových čárových kódů. Čínští spotřebitelé si budou moci v řadě supermarketů díky nově koncipovaném čárovému kódu zjistit původ nabízeného vepřového masa. Označování vepřového masa domácí provenience pomocí čárového kódu mělo by posílit bezpečnost nákupu u spotřebitelů v čínském hlavním městě.

Kalousek chce zdanit víno, podražit by mohlo už příští rok

Ministr financí Miroslav Kalousek chce zavést spotřební daň z vína. Uvažuje o tom v návrhu daňových opatření na příští dva roky. Víno by tak mohlo podražit už v roce 2013. Píše o tom server tyden.cz. Státní rozpočet by novou daní získal další zdroj příjmů. Daň by přispěla také tomu, že by narovnala daňový systém, který dosud spotřební daní zatěžuje jen pivo.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info