Souhrn událostí uplynulého dne – 8.3.2012

FAO: Světové ceny potravin rostly v únoru druhý měsíc po sobě

Světové ceny potravin se v únoru zvýšily o jedno procento a stouply druhý měsíc za sebou. Uvedla to dnes Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) a označila to za důsledek špatného počasí v některých producentských zemích. Podle FAO by však trend růstu v dalších měsících pokračovat neměl.

TZ - Evropská komise: Ministerstvo zemědělství úspěšně čerpá z evropských fondů

Operační program rozvoje venkova a multifunkční zemědělství 2004 až 2006 patří z pohledu čerpání fondů Evropské unie v České republice mezi první operační programy, které byly řádně uzavřeny a obdržely od Evropské komise závěrečnou platbu.

Vajíčka už nikdy nebudou tak levná. Zdraží i pečivo i restaurace

Vajíčko pod tři koruny už je nenávratně minulostí. Ani po očekávaném povelikonočním poklesu se totiž cena vajec nevrátí na úroveň před dvojnásobným zdražením. Dražší vajíčka navíc zvednou ceny i další potravin jako jsou pečivo, dorty a zákusky i jídla v restauracích.

Soukromí zemědělci nesouhlasí s chystaným zrušením zelené nafty

Asociace soukromého zemědělství ČR nesouhlasí s plánovaným zrušením tzv. zelené nafty, které tento týden navrhuje ministerstvo financí. Předseda ASZ ČR Josef Stehlík k tomuto problému řekl: „Vracení části spotřební daně z nafty použité pro zemědělskou výrobu má své opodstatnění a funguje v celé řadě státu EU."

Jsou porosty poškozeny vyzimováním?

Mrazové období je u konce a pole jsou bez sněhu. Nastal čas zjišťovat rozsah možných škod způsobených vyzimováním porostů. Příchod mrazů v únoru, v některých oblastech zesílených chybějící sněhovou pokrývkou, mohl vést k poškození porostů vyzimováním.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info