Souhrn událostí uplynulého dne – 12.3.2012

Liberecký kraj rozdělí na podporu včelařů v kraji více než milion

Liberecký kraj rozdělí na podporu včelařství v kraji více než milion korun. Je to největší částka, jaká se v posledních letech na podporu chovů v kraji rozdělovala, přesto nebylo možné uspokojit všechny žadatele. Požadavky byly téměř trojnásobné, řekl dnes ČTK krajský radní pro zemědělství Jaroslav Podzimek.

Budoucí směřování zemědělského výzkumu v EU

Podle názoru eurokomisaře pro zemědělství Daciana Ciolose zemědělský výzkum příliš dlouho stál ve stínu laboratoří. Nyní chce navýšit finanční prostředky do oblasti zemědělského výzkumu. Dacian Ciolos představil svoji vizi budoucího směrování zemědělského výzkumu na konferenci o inovaci v oblasti zemědělství.

Po slepicích dostanou větší prostor i prasnice

Už tak těžce zkoušení čeští chovatelé prasat se mohou dočkat další rány. Podle nařízení Evropské unie budou muset od Nového roku poskytnout prasnicím komfortnější kotce. Podle zemědělců lze kvůli tomu očekávat pokles výroby vepřového a může se opakovat podobná situace jako s nedostatkem vajec.

Zelináři prožili hektický rok

Oproti předcházejícím létům se pěstební plochy zeleniny navýšily. To by byla rozhodně zpráva dobrá, pokud by se veškerou produkci podařilo dobře prodat. To se však díky panice způsobené bakterii Escherichia coli nepodařilo. Zelinářské dny se letos konaly ve školicím středisku ve Skalském dvoře.

Do 2014 bez vakcíny proti Schmallenberskému viru

Německý zemědělský svaz (DBV) diskutoval s odborníky o Schmallenberském viru. Před rokem 2014 nelze očekávat dostupnost případné vakcíny proti Schmallenberskému viru. Metoda, která by umožnila plošné testování zatím také není k dispozici.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info