Souhrn událostí uplynulého dne – 14.3.2012

Albert stáhl z prodeje šunku a tučný salám

Obchody Albert stáhly z prodeje rakouskou šunku, maďarský salám a slovenské klobásy. Stalo se tak den poté, co o nesrovnalostech v označení výrobků informovala Státní veterinární správa (SVS). Kontroloři objevili chybně označené výrobky v olomouckém distribučním centru společnosti Ahold, která řetězec obchodů Albert provozuje.

Bendl: Musí se zveřejňovat jména těch, kteří prodávají nekvalitní potraviny

V Česku prý není tolik nekvalitních produktů, potravinám by se tu mělo více věřit. Neodpovídá-li jejich kvalita nastavenému standardu, pak se musí dané výrobky z trhu odstranit. Alespoň tak to tvrdí ministr zemědělství Petr Bendl, který byl hostem Hyde Parku ČT24. Stav potravin by měly podle jeho slov hlídat příslušné orgány.

Zemědělci na jižní Moravě začali s výsevem jarních plodin

Zemědělci z teplejších částí jižní Moravy začínají sít jarní druhy obilovin. Zároveň sčítají škody po silných mrazech letošní zimy, prý ale nebudou dramatické. ČTK o tom dnes informoval předseda Okresní agrární komory v Břeclavi Ladislav Sečkář.

Myslivost není bezmyšlenkovitá palba, ale tradice

Chov zvěře, její ochrana, péče o prostředí, ve kterém zvěř žije, ale také hudba, výtvarné umění nebo architektura – to všechno je myslivost. Zapomenout nesmím ani na kynology, kteří mimo jiné pečují o chov dvou českých národních plemen, nebo na sokolníky, jejichž dravci mají stejnou hodnotu jako nové auto.

SZPI zavřela prodejnu potravin v Praze, měla plesnivé zdi

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zavřeli prodejnu Levných potravin v Praze 4. Na zdech v prostorách skladu a v prodejně našli velké plochy pokryté plísní. ČTK o tom dnes informoval mluvčí SZPI Michal Spáčil.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info