Souhrn událostí uplynulých dní – 30.3.-1.4.2012

Lesy vyhlásily čtyřletý tendr za 2,6 miliardy

Lesy ČR, které spravují polovinu lesů v zemi, splnily svůj slib a ještě do konce března vyhlásily další část velkého, miliardového tendru na těžební a pěstební práce na rok 2013 až 2017. Tendr s odhadovanou hodnotou 2,57 miliardy korun se týká zhruba pětiny smluvních územních jednotek a na rozdíl od tendru na letošní rok a další léta budou smlouvy vzešlé z nového tendru již na všech jednotkách pětileté.

Nevíte, co se zbytky jídla? Pořiďte si slepici, radí Francouzi

V zemích EU každoročně stoupá objem vyhozených potravin, které ještě nejsou zkažené a mohou být stále konzumovány. Aby zabránili zbytečnému plýtvání jídlem, přišli obyvatelé francouzské vesnice Pince s nápadem, aby místní domácnosti začaly chovat slepice.

Nová odrůda rajčete Red Egg

Holandská společnost Greenery uvedla novou odrůdu rajčete Red Egg s vyšším podílem dužiny a nižším obsahem šťávy. Holandská společnost Greenery obchodující s čerstvým ovocem a zeleninou uvedla novou odrůdu rajčete Red Egg a sdělila, že jejím klíčovým atributem je univerzálnost.

Redukce institucí spadající pod Ministerstvo zemědělství začala

Ministerstvo zemědělství zahájilo realizaci prvního kroku ke zjednodušení struktury podřízených organizací. Bude jím sloučení Státní rostlinolékařské správy ČR (SRS) s Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským (ÚKZÚZ). Ministr Petr Bendl s účinností od 1. dubna pověřil ředitele SRS Zdeňka Macha řízením ÚKZÚZ.

Bendl požádal ÚOHS o prošetření růstu cen vajec

Ministr zemědělství Petr Bendl požádal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) o prošetření strmého růstu spotřebitelských cen vajec, sdělil dnes ČTK mluvčí ministerstva Jan Žáček. Vejce od začátku letošního roku zdražila i o více než sto procent poté, co jejich produkce v EU letos klesla, protože začala platit směrnice zakazující chov slepic v menších klecích.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info