Souhrn událostí uplynulého dne – 5.4.2012

Němci objevili dioxinem zamořená vejce na dalších dvou farmách

Na západě Německa odhalily kontroly jedovatý dioxin ve vejcích na dalších dvou farmách. V Německu je to před Velikonocemi už třetí nález této nebezpečné rakovinotvorné látky ve vejcích. Stejně jako v prvním případě nechaly úřady farmy zavřít a pátrají po původu kontaminace.

Nejvyšší soud potvrdil kartel pekáren. Pokuta 53 milionů se ale změní

Delta pekárny, Odkolek a Penam se v roce 2003 nedovoleně domlouvaly na zdražení pečiva. Rozhodnutí brněnského krajského soudu potvrdil Nejvyšší správní soud, zároveň však soud nižší instance bude muset přehodnotit výši pokuty, kterou vyměřil antimonopolní úřad. Ten ji stanovil na 52,8 milionu korun.

Schmallenbergský vir - současnost a budoucnost

Od loňského listopadu se západní Evropu šíří nové onemocnění přežvýkavců způsobeném tzv. Schmallenbergským virem. K dnešnímu dni se vir objevil již na téměř 2500 farmách napříč téměř celou západní Evropou. I přesto, že o něm zřejmě slyšel či četl již každý chovatel, přinášíme souhrnné informace mapující současný stav.

Ahold dostal pokutu za chybně označené uzeniny

Obchodní řetězec Ahold, kterému patří obchody Albert, dostal od Státní veterinární správy (SVS) pokutu za chybně označené masné výrobky. Pracovníci krajské veterinární správy na ně před časem narazili v olomouckém distribučním centru potravin. Ahold výrobky ihned stáhl z trhu. "Přestože je chyba na straně výrobce, pokutu společnost akceptuje," řekla ředitelka PR a komunikace firmy Judita Urbánková.

Projekt EU zaměřený na rozvoj venkova

Projekt Derreg financovaný Evropskou unií se zaměřil na to, jak vytvořit rovnováhu mezi globalizačními trendy a rozvojem venkovských oblastí. Je globalizace hrozbou pro rozvoj venkova? Projekt EU zkoumal, jak průmysl a byznys v odlehlých oblastech může těžit z globalizace a posílit model svého byznysu.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info