Souhrn událostí uplynulého dne – 10.4.2012

Velikonoční mráz zemědělce nepoškodil, odnést by ho mohly jen meruňky

Mrazy, které v noci na Velikonoční pondělí postihly Českou republiku, by na úrodu neměly mít nijak zásadní vliv. Ovocné stromy ještě nejsou rozkvetlé, mrazy mohly poškodit jen meruňky. „Zatím máme jen orientační zprávy o škodách na meruňkách, které už na jihu Moravy kvetou,“ řekl Novinkám předseda Ovocnářské unie Martin Ludvík.

Moravský vinař Valihrach získal velkou zlatou medaili v Lyonu

Moravský vinař Josef Valihrach z Krumvíře na Břeclavsku získal velkou zlatou medaili na březnové mezinárodní soutěži ve Francii. Valihrachův Hibernal - zemské víno 2010 uspěl v Lyonu v konkurenci více než 2000 vzorků vín. Uvádějí to webové stránky soutěže.

Řízkový národ pláče. Maso zdražilo

Smutné prvenství Liberecka: nejdražší hovězí svíčková a vepřová pečeně. Jediný, komu tento článek udělá radost, budou patrně vegetariáni. Zdražuje totiž maso. Dlouhodobý průzkum Českého statistického úřadu potvrdil smutný trend, že v Libereckém kraji je z celé ČR nejdražší vepřové a hovězí.

Produkce ryb v Česku se loni zvýšila o 516 na 18.839 tun

Členové Rybářského sdružení České republiky loni vyprodukovali 18.839 tun ryb, meziročně o 516 tun více. Jde o druhý nejvyšší výlov za existenci sdružení, jehož členy je na 90 procent chovatelů a zpracovatelů ryb v Česku. Lepšího výsledku členské firmy dosáhly pouze v roce 1992, kdy vylovily 19.081 tun tržních ryb.

Ministerstvo zemědělství schválilo vyhlášku týkající se porážky krokodýlů

Ministerstvo zemědělství schválilo vyhlášku o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů z nich pocházejících. Dokument odeslalo do Bruselu, kde ho musí odsouhlasit Evropská komise.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info