Souhrn událostí uplynulého dne – 16.4.2012

Bendl chce mít možnost zastavit dovoz potravin z Polska

Ministr zemědělství Petr Bendl chce na úrovni EU prosadit, aby Česká republika měla možnost zastavit dovoz potravin z Polska. Řekl to dnes v pořadu Otázky Václava Moravce České televize. Bendl tím chce vyřešit problémy s pochybnou kvalitou některých polských výrobků.

Králíci se už nechovají, ale kupují v obchodě. Lidé se nechtějí namáhat

K sobotnímu obědu kachna, k nedělnímu králík nebo kuře a každý den k snídani čerstvá domácí vajíčka. To už dávno neplatí. Češi pověsili chovatelství na hřebík a raději si potraviny, které si dříve obstarávali sami, kupují v obchodech. Zlatá éra českého chovatelství pominula už před lety.

V 53 revírech na jihu Čech začala pstruhová sezona

V 53 pstruhových revírech Českého rybářského svazu na jihu Čech, stejně jako v celé zemi, dnes v 06:00 začala sezona. Rybáři mohou u vody setrvat až do 20:00. Od 1. září do 15. dubna v jejich vodách chytat nesměli, aby lososovité druhy ryb a lipany nikdo nerušil v místech jejich přirozené reprodukce a nedošlo k ulovení ryb před výtěrem.

 Chmelaři zase obdělají o něco méně ploch

 „Všechny práce ve chmelu se rozjely začátkem dubna, od přípravy k řezu až po samotný řez. Také začínáme věšet drátek,“ informoval ředitel Probiosu Kounov Pavel Řepík. Otázkou je, kolik chmelnic se obdělává, protože krize s odbytem chmele trvá.

Insider: Největší lesnicko-dřevařská firma v ČR LESS je na prodej

Největší tuzemská lesnicko-dřevařská firma LESS je na prodej. Informoval o tom dnes server Insider s odvoláním na dokument společnosti Patria Corporate Finance, podle kterého má holdingu nalézt investora.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info