Souhrn událostí uplynulého dne – 9.5.2012

Patnáctka pomáhá mléku

Ve druhé polovině minulého roku získala Agrární komora ČR závažný materiál, který obsahuje informace o podporách komodit živočišné produkce ve staré evropské patnáctce. Komora se snažila podpůrné programy a jednotlivé podpory v daných zemích zkontrolovat, ale narazila na neprostupné informační embargo.

Rozhodnutí ÚOHS o pekárenské fúzi je pravomocné

Agrofert podnikatele Andreje Babiše se neodvolal proti rozhodnutí antimonopolního úřadu o povolení vzniku největších tuzemských pekáren. Rozhodnutí o převzetí United Bakeries je pravomocné. ČTK to dnes řekl předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj.

Kvůli novým pravidlům pro chlívky vepřové příští rok zdraží

Evropským zemědělcům hrozí, že nezvládnou přejít na nová pravidla pro chov prasat. Bude to mít podobné následky jako u vajec, která z téhož důvodu v březnu zdražila až na trojnásobek. Vepřové kvůli tomu může od ledna podražit minimálně o deset procent.

Kvalitu dostanete přímo od producenta

Zemědělský podnik První zemědělská a. s. byl založen v roce 1993 v Tuněchodech. Svou výměrou patří mezi středně velké podniky. Obhospodařuje 1575 hektarů. Hlavní činností podniku je pěstování obilnin, především potravinářské pšenice na 350 ha, námelového žita na 200 ha, rovněž řepky olejky na 350 ha, dále cukrovky a okrajově i brambor.

Porážka skotu na jihu Čech klesla na téměř polovinu

Porážka skotu na jihu Čech v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesla o 45,6 procenta, což je nejvíce v zemi. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Jihočeští chovatelé maso vyvážejí na porážku do Rakouska a Německa, kde za ně dostanou lépe a bez prodlev zaplaceno.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info