Souhrn událostí uplynulého dne – 23.5.2012

Průzkum: U potravin jsou velké rozdíly v ceně a kvalitě

Mezi nejlevnějšími potravinami, které obchodní řetězce zpravidla nabízejí pod svými privátními značkami, a standardními potravinářskými výrobky, jsou velké cenové rozdíly a značné odlišnosti panují také v jejich složení a kvalitě. Vyplývá to z průzkumu portálu Vitalia.cz.

Lidé by měli v dalších 40 letech snížit konzumaci masa o polovinu

Lidé by měli v příštích 40 letech snížit spotřebu masa o polovinu, jinak se nevyhnou přírodní katastrofě. Tvrdí to studie vědců, kterou zveřejnil britský deník Guardian. Autor studie Eric Davidson z výzkumného centra Woods Hole Research Centre, navrhuje jak zmenšení porcí, tak celkové množství zkonzumovaného masa.

Zemědělci dnes budou blokovat silnice ve 12 krajích

Ve dvanácti krajích dnes vyjedou na silnice zemědělci k protestním jízdám, chtějí tak dát najevo nesouhlas s chystaným zrušením daňových úlev u nafty a zavedení spotřební daně z vína. Dopravu na nejméně 185 silnicích má mezi 9:00 a 11:00 zpomalovat nejméně 1 600 strojů.

Mladí agrárníci ostře kritizují ministra Kalouska: Zrušením zelené nafty stoupne cena potravin

Lidé se stále více učí nakupovat regionální potraviny od českých zemědělců. Zrušením zelené nafty dojde ke zdražení těchto potravin, což povede podle Společnosti mladých agrárníků k odlivu spotřebitelů. Regionální potraviny mají tu výhodu, že konzument zná dodavatele a může odhadnout jeho poctivost a kvalitu potravin.

Zemědělci zaorávají obiloviny, zničil je mráz a dlouhé sucho

Zaměstnanci společnosti Viva Valtice vyseli pšenici na ploše 250 hektarů. Zbylo 107 hektarů. Zbytek nenávratně poškodily mrazy a také dlouhodobé sucho. Podle jednatele společnosti Jaroslava Doležala spadlo od začátku roku jen padesát milimetrů srážek. Loni to byl za stejné období trojnásobek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info