Souhrn událostí uplynulého dne –30.5.2012

Klaus podepsal zvyšování poplatků za znečištění ovzduší

Firmám se budou do roku 2021 zvyšovat poplatky za znečišťování ovzduší. Prezident Václav Klaus podepsal nový zákon o ochraně ovzduší, který s tím počítá. O rozhodnutí prezidenta informoval ČTK jeho mluvčí Radim Ochvat.

Ministr Bendl předal ocenění vítězům soutěže Regionální potravina v Plzeňském kraji

Třináct krajů České republiky postupně vybírá nejlepší produkty 3. ročníku soutěže Regionální potravina. Jako první si ocenění v jednotlivých kategoriích převzali vítězové v Plzeňském kraji. Slavnostně jim je předal ministr zemědělství Petr Bendl a plzeňský hejtman Milan Chovanec v rámci Festivalu Regionálních potravin.

Noční můra zemědělců: Letošní úroda bude katasrofa

Koupit si v zelinářství meruňky nebo třešně vypěstované na jihu Moravy bude letos problém. Katastrofální sucho a jarní mrazy srazily zemědělce v kraji na kolena. Celkové škody se podle nich budou počítat na miliardy. V těchto dnech objíždějí pole a sady v kraji komise se zástupci Agrární komory České republiky a počítají uschlé nebo zmrzlé plodiny.

Informace o nekvalitních potravinách už brzy přehledně na webu

Češi budou mít brzo první účinný nástroj, jak rozpoznat nekvalitní potraviny a obchody, které je prodávají. Potravinářská inspekce právě dokončuje projekt webové stránky, na které bude možné hříšníky se závadnými nebo klamavými potravinami vyhledat. Spustit novou stránku chce inspekce v červnu.

Zemědělci zatím kvůli naftě zatím znovu demonstrovat nebudou

Zemědělci zatím kvůli chystanému zrušení daňových úlev u nafty znovu demonstrovat nebudou, řekl dnes ČTK po jednání mimořádného představenstva Agrární komory její prezident Jan Veleba. Agrárníci v příštích dnech znovu vyzvou k jednání premiéra a budou lobbovat u poslanců a senátorů, aby hlasovali proti návrhu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info