Souhrn událostí uplynulých dní –1.-3.6.2012

Prodejci potraviny šidí kde mohou, veterináři rozdávají tučné pokuty

Další podvody a pochybení při prodeji potravin odhalila v uplynulých dnech Státní veterinární správa (SVS). Nejčastějšími prohřešky, které mohou mít přímo dopad na zdraví lidí, bylo nedodržení stanovené teploty při skladování a prodeji uzenin a sýrů, a také prodej prošlých potravin či uvádění klamavých údajů na obale.

Potravinářskou komoru povede nadále Miroslav Toman

Potravinářskou komoru povede další čtyři roky současný prezident Miroslav Toman (52). Zvolilo jej dnes nové představenstvo komory. ČTK o tom dnes informovala mluvčí komory Dana Večeřová. Toman stojí v čele komory od podzimu 2007.

MZe spouští novou kampaň na propagaci značky Regionální potravina

Ministerstvo zemědělství (MZe) chce zvýšit povědomí o značce Regionální potravina. Spouští proto dnes novou komunikační kampaň na její podporu. Propagace značky a organizování regionálních soutěží výrobců, na jejichž základě je značka udělována, bude pro letošní a příští rok stát celkem 95 milionů Kč, informovalo dnes MZe na tiskové konferenci.

Mikulov má ode dneška největší expozici o vínu v republice

Zřejmě největší expozici o vinařství v republice má ode dneška muzeum v Mikulově sídlící v tamním zámku. Jmenuje se Víno napříč staletími a všem, kteří za ním přijíždějí na Moravu, ukazuje, jaký význam tomuto nápoji lidstvo přikládalo. ČTK to řekl ředitel muzea Petr Kubín.

Obchodníci kritizují vyhlášku o značení dopékaného pečiva

Obchodníci kritizují novou vyhlášku ministerstva zemědělství(MZe), podle které budou muset označovat dopékané pečivo, aby je v regálech odlišili od čerstvého. Předpis podle obchodníků zbytečně zkomplikuje chod prodejen a zvýší náklady na jejich provoz.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info