Souhrn událostí uplynulých dní – 8.-10.6.2012

Díky Lesům ČR prochází významná jihočeská technická památka, Schwarzenberský plavební kanál, proměnou

Společenským děním ožije již tuto sobotu 9. června šumavský Schwarzenberský plavební kanál v Jihočeském kraji. Druhou letošní ukázkou plavení dříví začně přímo na česko-rakouských hranicích, u hraničního potoka Ježová / Iglbach pod Svatým Tomášem, plavební sezóna.

Nejlepší chléb se letos peče v Ličně a Kroměříži

Pekárna Beas z Lična na Rychnovsku zvítězila v letošním ročníku soutěže Chléb roku v kategorii konzumní chléb. Stejné ocenění získala i před dvěma lety. Vítězství v kategorii řemeslný chléb si odnesl výrobek pekárny Avos Kroměříž, informovali ČTK pořadatelé ze Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR.

Vláda se bude pečlivě zabývat kontrolou NKÚ v LČR

Vláda se bude velmi pečlivě zabývat zprávou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) o kontrole hospodaření ve státním podniku Lesy ČR. Na dnešních sněmovních interpelacích to slíbil premiér Petr Nečas, když odpovídal na dotaz předsedkyně klubu VV Kateřiny Klasnové.

ČR vyhrála arbitráž s InterTrade Holding

Česká republika vyhrála arbitráž o necelé čtyři miliardy korun s německou společností InterTrade Holding, která obvinila ministerstvo zemědělství a Lesy ČR, že účelově prostřednictvím údajně zmanipulovaných tenderů zmařily investici, kterou představovala společnost CE Wood.

Plochy se zeleninou po loňském růstu asi klesnou, ceny jsou nízké

Pěstební plochy zeleniny v Česku letos po loňském růstu nejspíše opět mírně klesnou. Na dotaz ČTK to uvedl tajemník Zelinářské unie Čech a Moravy Radovan Tůma. Kvůli poklesu výkupních cen zeleniny v důsledku aféry s bakterií E.coli a loňské nadúrody letos zelináři patrně osevní plochy nerozšíří, přestože poptávka po domácí zelenině roste.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info