Souhrn událostí uplynulého dne – 11.6.2012

Daň z vína odmítá na třicet tisíc lidí

Petici proti zavedení spotřební daně z vína podepsalo kolem třiatřiceti tisíc lidí. Narazí ale na odpor neústupného ministerstva financí. Můžete je podepsat ve vinařstvích, v restauracích, penzionech a tak dále. Petiční archy proti plánovanému zavedení spotřební daně z vína jsou rozeseté všude možně.

Nejvíce nedostatků je v Tescu a Kauflandu. Kde nejmíň

Při letošních kontrolách Státní zemědělské a potravinářské inspekce nejhůře dopadly řetězce, které mají největší podíl na trhu. Tesco mělo od začátku roku 14 pochybení, Kaufland sedm a Albert šest, v těsném závěsu za nimi je Billa a prodejny Jednoty.

Chovatelé dopují selata a kuřata antibiotiky

První porci antibiotik dostávají selata během čtyřiadvaceti hodin po porodu. Preventivně proti infekcím. Další várkou léčiv přimíchaných do krmení se malí čuníci ládují po několika týdnech. Mají jim pomoci zvládnout stres, který jim působí časné odloučení od mámy.

Červnové deště přišly pozdě, zemědělci sčítají škody

Dlouhodobé sucho, které trápilo Českou republiku do konce května, podle Agrární komory vážně poškodilo úrodu řepky a obilí. Škody podle prezidenta Agrární komory Jana Veleby mohou jít do miliard korun a stejně jako ministerstvo zemědělství pověřil zemědělce, aby mu do dneška poslali bližší informace.

Potraviny jsou v Česku kvalitní, ale vždy je co zlepšovat, říká ministr Bendl

Podle ministra zemědělství Petra Bendla se na českém trhu nacházejí dobré a kvalitní potraviny. Dozorové orgány však prý někdy narážejí na problémy s výrobky z jiných států. V této oblasti proto Česko na evropské úrovni usiluje o zlepšení.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info