Souhrn událostí uplynulého dne – 19.6.2012

Kaufland připravoval plesnivé pečivo

Závažné porušení bezpečnosti při zpracování a distribuci potravin zjistila inspekce v prodejně společnosti Kaufland Česká republika v.o.s. na ulici Českolipská v Litoměřicích. SZPI při kontrole 15. června 2012 v pekárně provozovny nalezla celkem 64 rozmražených polotovarů chlebů, které byly viditelně napadeny koloniemi plísní.

Hamé chce s paštikami a kečupy uspět v Rusku, Češi totiž nakupují méně

Hamé chystá speciální výrobky pro ruský trh. Šéf Hamé Martin Štrupl v rozhovoru pro Hospodářské noviny uvádí, že se zemím jako Rusko nebo Kazachstán musí přizpůsobit. Hamé musí posilovat na jiných trzích, aby vyrovnalo pokles v Česku.

V Lucemburku se v pondělí konalo zasedání Rady pro zemědělství a rybářství

Ministři jednali v Lucemburku zejména o reformě Společné zemědělské politiky (SZP). Diskuse se soustředila na rozvoj venkova s ohledem na životní prostředí a možnosti spolufinancování jednotlivých opatření. Končící dánské předsednictví také představilo svou zprávu o pokroku v projednávání reformy SZP.

Založení samostatné myslivecké organizace při ASZ ČR je na spadnutí

Asociace soukromého zemědělství ČR byla autorem a organizátorem série jarních vzdělávacích seminářů, které proběhly na území celé ČR pod názvem Zemědělství a myslivost. Důvodem jejich uskutečnění je skutečnost, že zemědělství a myslivost jsou úzce propojené činnosti s návazností na krajinu.

Nová GM odrůda sóji čeká na povolení EU

Geneticky modifikovaná odrůda sóji ’Intacta’ by měla být v EU v nejbližší době povolena. Tato odrůda rezistentní vůči herbicidům a insekticidům byla vyvinuta společností Monsanto pro brazilský trh. V odvolacím výboru chyběla odrůdě sóji s technickým označením Mon87701xMon89788 nutná kvalifikovaná většina.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info