Souhrn událostí uplynulého dne – 9.7.2012

FAO: Světové ceny potravin jsou nejnižší za téměř dvě roky

Světové ceny potravin se v červnu snížily třetí měsíc za sebou a jsou nejnižší za téměř dva roky. Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) dnes uvedla, že cenový index potravin se snížil na 201 bodů z květnových 205 bodů a je nejníže od září 2010.

Medu bude málo. Nestačí ani jako potrava pro samotné včely

Jihočeští včelaři letos očekávají výrazně nižší produkci medu v porovnání s loňským rokem. Zatím nám nepřeje počasí, řekl předseda českobudějovického výboru Českého svazu včelařů Josef Zimen. Dodal, že hlavně bouřky negativně ovlivňují produkci medu.

Veleba: Sklizeň obilí bude minimálně o 10 pct nižší než loni

Letošní sklizeň obilovin bude minimálně o desetinu nižší než velmi dobrá loňská úroda a z dlouhodobého hlediska bude patřit spíše mezi průměrné. Mezi jednotlivými regiony budou ve sklizni velké rozdíly, odhadl dnes pro ČTK prezident Agrární komory (AK) Jan Veleba.

Meruňky podraží. Ovocnáři jich sklidí o polovinu méně než vloni

Na jižní Moravě začala sklizeň meruněk. Producenti se shodují, že letošní rok patří k těm méně úrodným. Méně než poloviční bude sklizeň i podle Jiřiny Homolové z Ovocnářské unie Moravy a Slezska. Podle některých producentů nedostatek meruněk povede k jejich zdražení.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info