Souhrn událostí uplynulých dní – 27.-29.7.2012

Obnova rybníků je nutná

Pokud se v posledních letech objevily v tuzemských médiích ilustrační fotografie dokládající následky sucha v ČR, je velmi pravděpodobné, že takové fotky pocházely z jižní Moravy. Ostatně výroky o tom, že se z jižní Moravy stává postupně poušť či alespoň step, zní již nějaký pátek. Lze tomu nějak čelit?

Při koupi zboží rozhoduje kvalita, ne cena. Češi se naučili číst obaly

Při nákupu spotřebního zboží je pro zákazníky nejdůležitější kvalita, kterou jako hlavní parametr uvádí 61 procent Čechů. Vyplývá to z průzkumu Asociace malých a středních podniků. Kvalita tak poprvé dostala od spotřebitelů přednost před cenou, která dosud vždy vítězila v průzkumech týkajících se potravin, řekl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka.

Energetické byliny ničí krajinu

Člověk by si řekl, že po špatných zkušenostech s lány solárních panelů na zemědělské půdě či zkušenostech s monstrózními větrníky evokující napadení planety Země cizími bytostmi podle kultovní sci-fi „Den Trifidů,“ aktivity zastánců obnovitelných zdrojů energie (OZE) poněkud ochabnou.

OSEVNÍ PLOCHY A PRVNÍ ODHADY SKLIZNĚ 2012

Zemědělci v ČR osívají stále méně ploch – proti loňsku došlo k úbytku o 7 tisíc hektarů. Zmenšuje se také množství plodin, které rolníci pěstují. Více než polovina polí je oseta obilím, především pšenicí a ječmenem. Další významnou plodinou je řepka, která zabírá každých 16 m2 z jednoho osetého aru.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info