Souhrn událostí uplynulého dne – 16.8.2012

Kvalita potravin jde stranou, Češi slyší na slevy

Marketingové kampaně obchodních řetězců, které začaly loni sázet na čerstvost potravin, se v krizi nepotkaly s poptávkou zákazníků. Ti vyhledávají především levné zboží. Jak ukázal průzkum společnosti Incoma GfK, nabídka slev a akčních cen meziročně vzrostla na významu, menší důraz naopak Češi kladou na celkovou hladinu cen v prodejně i na kvalitu a čerstvost potravin.

Selské dožínky letos proběhnou v Pardubickém kraji

Letošním hostitelem tradičních Selských dožínek bude farma rodiny Sochorových v Dolanech na Pardubicku. Oslava konce žní proběhne v sobotu 1. září od 15 hodin, celodenní program pro rodiny s dětmi v podobě Farmářských slavností však bude na této farmě připraven již na desátou.

Ministerstvo zemědělství dotací podpoří odbornou likvidaci těl uhynulých zvířat

Ministerstvo zemědělství se rozhodlo ještě více podpořit sektor živočišné výroby, a proto aktivuje i v letošním roce dotační podprogramu 8.B.a. určený k bezpečné a odborné likvidaci těl uhynulých zvířat (kadáverů).

Jihočeská agrární komora vítá Český grunt s jihočeskou příchutí

Regionální agrární komora Jihočeského kraje považuje projekt Český grunt cz za účinný nástroj na podporu výrobců kvalitních regionálních potravinu. Agentuře Mediafax to řekla ve čtvrtek ředitelka komory Hana Hricová. Fungování stejnojmenných prodejen dává šanci uplatnit nadstandardní výrobky s jasným domácím původem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info