Souhrn událostí uplynulého dne – 19.9.2012

Bendl bude o metanolové aféře v ČR informovat kolegy z EU

Český ministr zemědělství Petr Bendl bude příští týden kolegy z členských států EU informovat o metanolové aféře v České republice. ČTK to dnes sdělily dobře informované zdroje. Zasedání ministrů zemědělství se uskuteční příští týden v pondělí a v úterý.

Biomléko? Zachraňují nás Němci

Čeští biofarmáři už se na to nemohli dívat. Mlékárny stlačily výkupní ceny tak nízko, že se chovatelům nevyplácí mléko prodávat doma a raději jej začali vyvážet. Do Německa tak každý druhý den míří asi třetina produkce biomléka v Česku.

Veterináři při kontrolách stále narážejí na prošlá data použitelnosti

I v době zuřící metanolové aféry se státní dozorové orgány zaměřují na další kontroly. Mezi nejčastější zjištěné nešvary patří podle inspektorů jednotlivých krajských veterinárních správ v posledních dnech prošlé datum použitelnosti. Informoval o tom mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Dva podniky na Znojemsku chtějí rozšířit chov prasat

Dva zemědělské podniky ze Znojemska se rozhodly rozšířit chov prasat, přestože tento obor živočišné výroby v Česku zažívá velký útlum. Granero Vlasatice chce chovat o 4600 vepřů více, Zea z Hostěradic o 3600 kusů, u obou podniků jde o výrazné navýšení.

Ministerstvo zemědělství rozdělí v příštím roce mezi neziskové organizace 63, 5 milionů korun

Do 30. září můžou nestátní neziskové organizace podat žádost o dotaci na rok 2013. Ministerstvo zemědělství pro ně přichystalo 63,5 milionů korun. Nově budou moci podávat žádosti i neziskové organizace, které se zaměřují na rozvoj jezdeckého sportu, péče o koně a hipoterapii.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info