Souhrn událostí uplynulého dne – 1.10.2012

Brambor je o dvacet procent méně, ale ve výborné kvalitě

Vloni se urodilo zhruba ještě jednou tolik brambor, než je běžný výnos. Loňský rekord se ale letos rozhodně nezopakuje. Pěstitelé odvážejí z polí zhruba o dvacet procent brambor méně než v běžné roky. Zavinil to hlavně nedostatek srážek v rozhodujících fázích vegetace. Některé objednávky proto nemohou pokrýt.

Bendl: Kontrola kvality potravin by měla být pod jedním resortem

Celý řetězec kontroly kvality potravin od jejich výroby, distribuce a prodej by měl mít na starosti pouze jeden resort, a nikoliv rezorty zemědělství a zdravotnictví jako dosud. Zjednodušení kontroly by vedlo k lepší kvalitě dozoru, řekl v dnešním pořadu Partie televize Prima ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) s tím, že jeho ministerstvo v tomto duchu připravuje zákon o potravinách.

Salmonely máme pod kontrolou

Čtrnáct dní prověřovali náš státní veterinární dozor v ČR inspektoři z FVO (Food and Veterinary Office - Potravinového a veterinárního úřadu), jak si dokážeme poradit s tlumením výskytu salmonel v chovech drůbeže. Velmi dobře. Takové bylo závěrečné resumé.

Cena půdy v Kanadě stále roste

Cena zemědělské půdy v Ontariu stále roste již od roku 1993. Je tažena vzhůru vyššími cenami komodit a pevnými základy růstu zemědělství i rozvoje měst. Půda, kterou orali vaši předci, není stejnou půdou, kterou ořete vy.

III. mezinárodní konference chovatelů masného skotu - ŠLUKNOV 2012

Šluknovský zámek a jeho prostory přivítaly 20. září tohoto roku více než stovku odborníků z prvovýroby a organizací služeb na III. mezinárodní konferenci chovatelů masného skotu jak z Ústeckého kraje, tak jiných oblastí České republiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info