Souhrn událostí uplynulého dne – 16.10.2012

NSS se bude znovu zabývat pokutou 52,8 mil. za kartel pekařů

Nejvyšší správní soud (NSS) se bude znovu zabývat pokutou 52,8 milionu korun za kartel tří pekárenských firem. Krajský soud v Brně na podzim případ vrátil Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Ten ale z jeho rozsudkem nesouhlasí a obrátil se na NSS. ČTK to zjistila z webu Nejvyššího správního soudu.

Zemědělci již mohou žádat o národní doplňkové platby pro rok 2012

Tisková zpráva – Zemědělci mohou od začátku tohoto týdne žádat Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) o národní doplňkové platby (TOP-UP). V rámci jedné žádosti TOP-UP 2012 mohou žádat o platbu na chmel, na přežvýkavce, na chov ovcí (popřípadě na chov koz), o platbu na chov krav bez tržní produkce mléka, na zemědělskou půdu a na brambory pro výrobu škrobu.

Biopaliva budou asi muset v Evropě přibrzdit, Komise představí nová pravidla

Evropská komise se snaží změnit přístup EU k biopalivům, protože se v poslední době ukazují některé jejich negativní dopady. Přínos biopaliv pro životní prostředí se tak nyní například bude vypočítávat novým způsobem. Výrobci biopaliv se zlobí, zemědělci také nejsou nadšení. Proč vlastně Komise mění svůj pohled na zelená paliva?

Filmový festival ČZU je záslužný počin

Žádoucí popularizace vědy a výzkumu, ale také širšího pohledu na oblast zemědělství a potravinářství – to je mezinárodní filmový festival „Life Sciences Film Festival (LSFF)“, jehož druhý ročník probíhá tento týden v prostorách České zemědělské univerzity v Praze (ČZU).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info