Souhrn událostí uplynulých dní – 16. – 18.11.2012

Nástupce programu Zelená úsporám má být spuštěn v srpnu 2013

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) se chystá spustit nástupnický program po populární Zelené úsporám příští rok v srpnu. Podle konzervativního odhadu úřadu bude mít program k dispozici 28 miliard korun z prodeje emisních povolenek a dalších deset miliard z evropských fondů, celkem tedy 38 miliard korun. Zelená úsporám měla na dotace 20 miliard korun.

Celozrnné produkty obohacené vlákninou

Z jednoho výzkumu vyplynulo, že mnoho Američanů věří, že když snědí výrobek obsahující celá obilná zrna, přijmou tak i značnou dávku vlákniny, skupina odborníků však tvrdí, že tomu tak není. Vědci konstatují, že celozrnné výrobky jsou ideální pro doplnění složkou vlákniny, aby pak mohly být označovány jako dobrý nebo vynikající zdroj vlákniny.

Obchodní řetězce otevřou příští rok desítky nových prodejen

Velké obchodní řetězce v Česku chystají v příštím roce otevření dalších prodejen. I přes horší ekonomickou situaci plánují nabírat nové zaměstnance. Vyplývá to z ankety mezi obchodníky. Řetězec se sportovním vybavením Intersport příští rok otevře dva až čtyři nové obchody a investuje do nich desítky milionů korun.

O nepovolené zeleni a jiných prohřešcích

Z vážnějších nedostatků, které zjistili veterinární inspektoři za uplynulý týden, lze uvést prokázání malachitové a leukomalachitové zeleně v tržních rybách, 4 kg zlikvidovaného métského salámu kvůli listerii, jedno prošlé kuře a špatně označené selátko a chybějící údaje u některých výrobků.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info