Souhrn událostí uplynulého dne – 28.11.2012

Komora podpoří diskusi o biopalivech

V pátek 9. listopadu navštívila Agrární komoru ČR delegace amerických odborníků ze státu Iowa spolu se zástupci české společnosti Mitas. Vysvětlení, jak se tito lidé dostali dohromady spolu se zástupci agrární komory, je nasnadě.

Zavedené bankovní garance zajišťují pohledávky Lesů ČR

Lesy České republiky, s.p. (dále LČR) vyjadřují podiv nad mediálními zprávami, dle nichž je má Policie ČR prošetřovat kvůli neschopnosti LESS & FOREST s.r.o (dále LESS FOREST) platit LČR za odebrané dříví. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, je to pro LČR naprosto nepochopitelné. Věřitel (LČR) je vyšetřován za to, že mu dlužník (LESS FOREST) neplatí za odebrané dříví, to je značně paradoxní.

„Rozdělení podpory příjmů mezi zemědělce v nových členských státech by mělo být přehodnoceno.“

Evropský účetní dvůr zveřejňuje svou první zvláštní zprávu (č. 16/2012) o podpoře příjmů vyplácených zemědělcům v nových členských státech. Vyzývá v ní k reformě, která by zajistila, aby podpora příjmů směřovala k aktivním zemědělcům, kteří provádějí konkrétní a pravidelnou zemědělskou činnost.

Veleba: Jezte české brambory, jinak z našich polí zmizí

Z českých a moravských polí zmizí brambory a cibule, varuje Agrární komora. Produkce těchto plodin u nás totiž rok od roku klesá. Například plocha pro pěstování brambor se letos meziročně snížila o 11 procent. Podle odborníků by lidé neměli preferovat pouze cenu, ale i kvalitní českou produkci. Tímto způsobem se před nedávnem podařilo zachránit český česnek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info