Souhrn událostí uplynulých dní – 21. – 26.12.2012

Češi hledají ke kaprovi alternativu, i tak ale šupináč vede

Ceny stále nejoblíbenějšího štědrovečerního jídla oproti loňsku o něco stouply. Kapr se prodává v průměru za 85 korun za kilo. Zájem je ale i tak obrovský. Mnoho lidí ovšem namísto klasické večeře zvolí alternativní variantu a k bramborovému salátu si dá netradiční rybí druhy či mořské plody.

Inspekce zjistila kuřecí maso falšované přidáním až 15% vody

V rámci kontrolní akce zaměřené na obsah vody a soli ve zmrazeném a hluboce zmrazeném kuřecím mase odebrala Státní zemědělská a potravinářské inspekce (SZPI) k laboratorní analýze 15 vzorků zboží vykostěná kuřecí prsa bez kůže. Celkem 4 vzorky byly vyhodnoceny jako nevyhovující.

Klaus podpisem potvrdil vznik Státního pozemkového úřadu od ledna

Prezident Václav Klaus dnes svým podpisem potvrdil vznik Státního pozemkového úřadu od ledna příštího roku. Na webových stránkách Hradu o tom informoval prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Státní pozemkový úřad nahradí pozemkový fond a síť pozemkových úřadů.

V Česku se objevil schmallenbergský virus. Deformuje mláďata ovcí a skotu

V Česku se poprvé objevil schmallenbergský virus, který napadá skot a ovce a deformuje jejich mláďata. Českému rozhlasu – Radiožurnálu (ČRo) to potvrdila Státní veterinární správa (SVS). Virové onemocnění kontroly zjistily u dvou ovčích farem u hranic s Německem, ve Smolné na Kraslicku a ve farmě na Plzeňsku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info