Souhrn událostí uplynulého dne – 24. 6. 2013

Medu je zatím málo, ale zřejmě nepodraží

Chladné a upršené jaro může za to, že je prvního medu málo. „Zatím to vypadá s medem dost blbě," okomentoval člen Základní organizace Českého svazu včelařů? (ZO ČSV) Zlín Radim Bosák. Souhlasí s ním i většina oslovených včelařů ze Zlínska.

Polská prokuratura zkoumá zprávy o dopování dobytka antibiotiky

Varšavští vyšetřovatelé a prokurátoři začali prověřovat informace o údajném dopování zvířat na polských farmách nepovolenými antibiotiky. Informovala o tom polská televize TVN, jejíž reportérka "ilegální doping" na farmách odhalila.

Cena vajec padá. Chovatelé začínají vybíjet hejna

Jako do špatného snu se nyní probouzejí čeští chovatelé nosnic. Ještě před několika měsíci si pochvalovali, jak se jim vracejí povinné miliardové investice do luxusnějších klecí pro slepice, teď ale začínají svá hejna vybíjet. Výkupní ceny vajec totiž klesly na takovou úroveň, že se jim už nevyplatí nosnice chovat.

Na jihu Čech začal naplno sběr jahod

Na jihu Čech začal naplno sběr jahod. Podle pěstitelů byl na začátku sezony zájem tak velký, že někde nestačí další plody dost rychle uzrávat. Většinu úrody sklidí sami konzumenti, zbytek zaměstnanci a brigádníci na objednávky. Do konzerváren či obchodů se jihočeské jahody nevozí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info