Souhrn událostí uplynulého dne – 2.7.2013

Slovenští veterináři našli polské maso s vysokým obsahem léků

Slovenští veterináři odhalili v domácí obchodní síti kuřecí maso z Polska s nadměrným obsahem antibiotik. Oznámilo to dnes slovenské ministerstvo zemědělství. Podle ministerstva se inspektoři zaměřili na kontrolu masa původem z Polska po informacích polské televize TVN o údajném dopování zvířat na polských farmách nepovolenými léky.

Tentýž nákup, jiná útrata. Z Čechů se nejmíň "prohnou" Ostraváci

Až o několik desítek korun se mohou lišit nákupy v jednotlivých krajích České republiky. Vyplývá to ze srovnání, které na základě údajů Českého statistického úřadu sestavil on-line deník TÝDEN.CZ. Například v Moravskoslezském kraji zaplatí člověk za nákup spotřebního koše nejčastěji kupovaných potravin 728 korun, v Královéhradeckém o 75 korun více.

EK schválila pomoc pro německé zemědělce postižené záplavami

Evropská komise dnes schválila plánovanou státní pomoc ve výši 600 milionů eur (15,6 miliardy Kč) pro německé zemědělce postižené záplavami. Pomoc by mohla zemědělcům uhradit až 100 procent ušlých příjmů v letošním a příštím roce, nebo pokrýt škody na budovách, zařízeních, úrodě a zvířatech, píše agentura Reuters.

Inspektoři SVS prověřují všechny zásilky drůbežího masa

Všechny dodávky drůbežího masa uváděného do oběhu při obchodu v rámci zemí EU kontrolují po celé České republice inspektoři Státní veterinární správy (SVS). Cílem je prověřit zdravotní nezávadnost, především s ohledem na možné riziko nelegálního používání metronidazolu, který se potravinovým zvířatům nesmí podávat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info