Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 7. 2013

Ministerstvo zemědělství získalo díky zvýšení rozpočtu přes 2 miliardy korun na škody po povodních

Na odstranění škod po letošních povodních získalo Ministerstvo zemědělství 2 113 milionů korun. Vláda mu dnes o tuto částku navýšila rozpočet pro letošní rok. Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana bylo cílem předloženého materiálu částečné zajištění finančních prostředků na zmírnění povodňových škod.

V kohoutkové vodě je chemie a léky, útočí výrobci minerálek na vodárny

Kampaň na podporu kohoutkové vody v restauracích je pod palbou největších výrobců tuzemských balených minerálek. Ti tvrdí, že voda z kohoutku je většinou z méně kvalitní povrchové vody, ve které mohou být pesticidy. Kohoutkovou vodu překvapivě kritizuje i Potravinářská komora, minerální vody naopak chválí.

Ministr zemědělství Toman dnes upřesnil své hlavní cíle v resortu zemědělství

Ministr zemědělství Miroslav Toman na dnešní tiskové konferenci přiblížil, jak chce dosáhnout priorit, které si stanovil při nástupu do vedení zemědělského resortu. Mezi ministrovy hlavní cíle patří odstranění povodňových škod a náhrady zemědělcům, které povodeň zasáhla, dokončení vyjednávání o Společné zemědělské politice, kvalitní potraviny a lepší informovanost spotřebitelů a sestavení rozpočtu Ministerstva na příští rok.

Komora: Sucho má neblahý vliv na brambory, mohou podražit

Pokud bude pokračovat aktuální suché a teplé počasí, bude to mít negativní vliv na letošní úrodu brambor v Česku. V důsledku poklesu sklizně lze čekat růst jejich cen. Na tiskové konferenci to dnes uvedl prezident Agrární komory Jan Veleba. Minulý týden byl podle meteorologů nejsušší za posledních 60 let, větší deště neočekávají ani následujících týdnech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info