Souhrn událostí uplynulého dne – 8. 10. 2013

Ministr zemědělství Miroslav Toman jednal se zástupci obchodních společností o podpoře českých potravin

Novelizace zákona o potravinách a tabákových výrobcích a větší zastoupení českých potravin trhu byly hlavními tématy dnešního jednání ministra zemědělství Miroslava Tomana s představiteli maloobchodních a velkoobchodních řetězců. Účastníci kulatého stolu hovořili také o zvýšení kvality potravinářského zboží nabízeného v obchodní síti, které Ministerstvo zemědělství vnímá jako jednu ze svých priorit.

První výsledky kontrol burčáku a ČZHM

Stání zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v letošní sezóně prodeje burčáku a částečně zkvašeného hroznového moštu (ČZHM) dosud zkontrolovala celkem 472 prodejních míst. U většiny kontrol inspekce provedla – kromě standardní kontroly průvodní dokumentace a hygieny prodeje – senzorická hodnocení nabízeného sortimentu.

Asociace uzavřela partnerství se Svazem měst a obcí ČR

Snižování přebujelé a obtěžující byrokracie, zakládání a rozvoj malých a středních podniků ve venkovském prostoru, diverzifikace v rámci zemědělské činnosti a podnikání na venkově či prohlubování společenského života na venkově – tyto a mnohé další společné a dlouhodobě prosazované zájmy vyústily v podepsání smlouvy o partnerství mezi ASZ ČR a Svazem měst a obcí ČR.

Dotované ovoce dostává 455.000 dětí, o 8 pct více než loni

Do programu Ovoce do škol se v letošním školním roce zapojilo zhruba 455.000 dětí, což je asi o osm procent více než v loňském školním roce. Počet škol, jejichž žáci pravidelně jedí dotované ovoce, meziročně vzrostl z loňských 3364 na více než 3500. Vyplývá to z předběžných údajů, které dnes ČTK poskytl Státní zemědělský intervenční fond (SZIF).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info