Souhrn událostí uplynulého dne – 2.12.2013

Od neděle jsou v EU omezeny pesticidy, které ohrožují včely

Od neděle mohou zemědělci v EU jen velmi omezeným způsobem používat tři druhy pesticidů ze skupiny neonikotinoidů, které jsou nebezpečné včelám. O faktickém zákazu, který potrvá nejméně dva roky, rozhodla v květnu Evropská komise právě kvůli možnému ohrožení evropské populace včely medonosné.

Restaurace chystají zvěřinové hody, nabídnou třeba kančí guláš

České restaurace se v souladu s aktuálním obdobím honů chystají na zvěřinové hody. V jejich nabídce bude například jelení svíčková, kančí guláš nebo srnčí kýta na smetaně. Některé podniky se na pokrmy ze zvěřiny zaměřily už v říjnu, kdy se mimo jiné účastnily festivalu Myslivecké hody. Další mají zvěřinu ve stálé nabídce a speciální menu tak neplánují, zjistila v anketě ČTK.

Mobilní aplikace webu Potraviny na pranýři pro iPhone

Dnes 2. 12. 2013 Stání zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) spustila mobilní aplikaci k webovým stránkám Potraviny na pranýři pro chytré telefony Apple iPhone. Nyní je tedy mobilní aplikace k dispozici pro chytré telefony s nejvíce využívanými operačními systémy na trhu v ČR.

Sedláci bodovali v prestižní soutěži Českých 100 Nejlepších

V 18. ročníku soutěže Českých 100 Nejlepších společnosti Comenius, jehož slavnostní vyhlášení proběhlo v pátek 29. listopadu ve Španělském sále Pražského hradu, významně zabodovali členové předsednictva Asociace soukromého zemědělství ČR.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info