Souhrn událostí uplynulých dní – 6. - 8. 12. 2013

Francouzský soud zamítl odvolání Budvaru ohledně označení BUD

Francouzský odvolací soud rozhodl, že označení původu "BUD" vlastněné českým pivovarem Budějovický Budvar je neplatné. Potvrdil tak dřívější výrok soudu nižší instance, proti kterému se Budvar odvolal. V tiskové zprávě to dnes uvedla nadnárodní pivovarnická skupina Anheuser-Busch InBev, tedy konkurent Budvaru.

Za čerstvé potraviny z Řecka či Itálie si už připlatíme

Intervence České národní banky ovlivní i ceny potravin dovážených ze zahraničí, třeba za čerstvé středomořské speciality si většinou připlatíme už nyní. Obchodníci se jimi totiž nemohou zásobit za staré ceny jako třeba prodejci elektroniky. Ale i elektroniku drahé euro dostihne. Vyšší ceny jsou už u LCD televizí a fotoaparátů.

Frgál už jen z Valašska, název se stal chráněnou známkou EU

Tradiční Valašský frgál se stal produktem s chráněným zeměpisným označením EU, oznámila dnes Evropská komise. Koláče tak pod tímto názvem nyní mohou vyrábět a prodávat jen pekaři z Valašska. Frgál byl na seznam chráněných produktů zařazen spolu s tradičním způsobem vyráběným sýrem Tilsiter ze Šlesvicka-Holštýnska a finským síhem malým, rybou lovenou v Puruvesi, součásti finského jezera Saimaa.

Zaměstnejte absolventa - dostanete za něho zaplaceno

„Vyzkoušení“ nového zaměstnance vás nemusí stát ani korunu – naopak peníze dostanete. Pokud hledáte nového pracovníka nebo byste si rádi zaškolili čerstvého absolventa po škole, nebo vám bude některý pracovník odcházet do důchodu a hledáte jeho nástupce, tak nyní máte jedinečnou šanci využít financovanou „Stáž ve firmách“.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info