Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 12. 2013

Vláda projedná upravenou novelu zákona o potravinách

Vláda se ve středu bude zabývat velkou novelou zákona o potravinách. Materiál předkládaný ministerstvem zemědělství (MZe) byl již dříve označen za největší změnu potravinového práva za 15 let. Návrh mimo jiné zvyšuje pokuty za klamání spotřebitelů a má zpřísnit označování nebalených potravin. Velcí obchodníci mají nově mít povinnost deklarovat, odkud pochází jejich zboží.

Kde upekli chleba? Jedlá etiketa odpoví

Z jaké pece vyjely vánočky nebo třeba chléb, zákazník u nebalených výrobků na první pohled nepozná. Pomoct ale můžou jedlé etikety. A firem, které takto označují svoje výrobky, stále přibývá. Díky jedlé etiketě může zákazník na první pohled poznat, odkud nebalené výrobky pocházejí. Základem je jedlý papír - z bramborového škrobu, vody, oleje a jedlého barviva.

Pilsner Urguell slaví 140 let od prvního exportu do USA

Pilsner Urquell slaví 140 let od prvního exportu do Spojených států amerických. Nefiltrovaný plzeňský ležák z dřevěných sudů ochutnali příznivci piva napříč celou zemí, od New Yorku přes Chicago až po Arizonu. Od roku 1873, kdy se poprvé čepoval v New Yorku, se USA staly jedním z jeho pěti klíčových exportních trhů.

Počet kandidátů na šéfa Lesů ČR se zúžil z devíti na pět

Počet kandidátů na generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) se zúžil z devíti na pět. ČTK to dnes sdělila ředitelka odboru komunikace ministerstva zemědělství (MZe) Kateřina Böhmová. Nového šéfa podniku, jemuž patří polovina lesů v zemi, oznámí ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) pravděpodobně koncem příštího týdne.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info