Souhrn událostí uplynulých dní – 20. - 22. 12. 2013

U třetiny prodejců vánočního zboží zjistila inspekce nedostatky

Česká obchodní inspekce (ČOI) provedla od konce listopadu do poloviny prosince 356 kontrol prodejců vánočního zboží. Nedostatky zjistili inspektoři ve 31,7 procentech případů. ČOI to dnes uvedla v tiskové zprávě. Prodejci vánočních stromků byli nejčastěji pokutováni za chybějící ceníky a úředně neověřená měřidla.

Lesy ČR vyhrály prvoinstanční soud s LESS & FOREST o více než 4,2 miliardy korun

Lesy České republiky, s. p, nemusí společnosti LESS & FOREST s. r. o. podnikatele J. Mičánka zaplatit částku ve výši 4.202.760.738 korun českých. Svým rozsudkem o tom ve čtvrtek rozhodl Okresní soud v Hradci Králové. V proběhnuvším soudním řízení uvedená firma a její insolvenční správkyně uplatňovaly proti Lesům ČR údajný nárok na zaplacení předmětné částky.

Kontrola šumivých vín zjistila 18 závad u 11 nevyhovujících výrobků

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrole zahraničních šumivých vín nabízených v maloobchodních prodejnách v ČR zjistila 11 výrobků, které nevyhověly zákonným požadavkům. Ve 14 prodejnách inspekce odebrala pro rozbor v laboratořích SZPI celkem 22 vzorků, u kterých provedla dohromady 248 analýz a hodnocení.

Prodeje ryb před Vánoci rostou až o stovky procent, vede kapr

V předvánočním období rostou obchodníkům ve srovnání s běžnými měsíci roku prodeje mořských ryb o desítky procent, sladkovodních ryb dokonce o stovky procent. Prodejům stále jednoznačně dominuje kapr, vyplývá z ankety mezi obchodními řetězci. Tradiční vánoční ryba tvoří někde až 80 všech prodejů ryb před zimními svátky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info