Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 10. 5 2015

Ministr Jurečka po jednání s prezidentem Evropské mléčné rady Romualdem Schaberem: Jsme připraveni řešit případné kolísání cen na trhu s mlékem

O vývoji na trhu s mlékem po ukončení režimu mléčných kvót v Praze jednal ministr zemědělství Marian Jurečka s prezidentem Evropské mléčné rady Romualdem Schaberem. Shodli se, že po ukončení mléčných kvót v EU může docházet ke kolísání cen mléka.

Dvě pětiny obchodníků s tabákem loni podle ČOI porušily předpisy

Dvě pětiny obchodníků s tabákem kontrolovaných loni Českou obchodní inspekcí (ČOI) porušily předpisy. Nejčastěji se jednalo o čachry s cenou a kvalitou zboží. ČTK to dnes oznámil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. Problémem jsou podle něj hlavně stánky. Kontroloři rozdali pokuty v celkové výši přesahující osm milionů korun.

Světové ceny potravin v dubnu klesly na pětileté minimum

K poklesu cen přispívá vysoká zemědělská produkce a levná ropa. Světové ceny potravin v dubnu meziměsíčně klesly o zhruba 1,2 procenta, a dostaly se tak na nejnižší úroveň za téměř pět let. Vyplývá to podle agentury Reuters z dnešní zprávy Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). K poklesu cen přispívá vysoká zemědělská produkce a levná ropa.

Růžové víno z Lechovic uspělo v Cannes, získalo zlatou medaili

Nejvyšší ocenění si ze soutěže ve francouzském Cannes odvezli majitelé lechovických vinných sklepů. Jejich růžový ledový Cabernet Sauvignon 2013 získal v konkurenci 900 vzorků zlatou medaili. V českých rukou skončily i další dvě stříbrné medaile. Mezinárodní soutěž růžových vín Le Mondial du Rosé se konala na konci dubna ve Francii.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info