Souhrn událostí uplynulého dne – 9. 11. 2015

Mondelez přestěhuje výrobu sušenek z Portugalska do Opavy

Společnost Mondelez International mezi jejíž značky patří Cadbury, Cadbury Dairy Milk, Milka, Jacobs, Lu, Nabisco, Oreo, Tang či Trident, přesune výrobu sušenek z Portugalska do Opavy. Důvodem je malá vytíženost portugalské pobočky. Americký výrobce sušenek společnost Mondelez přestěhuje do Opavy výrobu sušenek z Portugalska.

Dělejme kroky pro to, aby Česká republika nezůstala na suchu

Resorty životního prostředí a zemědělství spolu s dalšími organizacemi připravují krizový plán boje se suchem. Z programů Ministerstva zemědělství by tak v budoucnosti mělo být možné financovat obecní nádrže, které jsou vodními prvky v krajině. Také se chystá nový dotační program na obnovu, výstavbu a rekonstrukci rybníků či program pro podniky povodí pro to, aby mohly obnovovat malé vodní nádrže.

Někteří farmáři v Pardubickém kraji omezují chovy krav

Řada zemědělských podniků v Pardubickém kraji bude muset vzhledem k nízkým cenám mléka a nedostatku krmiva snižovat stavy dojných krav. Družstva vykazují velké ztráty. ČTK to řekla ředitelka krajské agrární komory Vanda Rektorisová. "Signály o snížení stavu jsou skoro z každého podniku. Ztráty za snížení výkupních cen mléka jsou meziročně milionové," uvedla Rektorisová.

Letošní Svatomartinské víno? Velký zájem jej může zdražit

První víno ročníku, jehož oslavy sahají až do osmnáctého století. Připíjet si jedenáctého listopadu svatomartinským bylo zvykem už na dvoře císaře Josefa II. V tento den totiž vinařům končila služba a její pokračování na další rok dojednávali při skleničce oblíbeného nápoje z podzimní sklizně.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info