Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 12. 2015

Celkem 8,7 miliardy korun pošlou do státního rozpočtu Lesy ČR a Budějovický Budvar

Lesy ČR a Budějovický Budvar, zřizované nebo založené Ministerstvem zemědělství, převedou do státního rozpočtu 8,7 miliardy korun. Na dnešním jednání to schválila vláda. Lesy ČR poskytnou 8,2 miliardy, Budějovický Budvar 0,5 miliardy korun.

Šunky nejvyšší kvality zklamaly. V testu překvapivě propadla i „Klasa“

Měl by to být absolutní vrchol masných výrobků, to nejlepší, co si můžete mezi šunkami dopřát. V testu, který uspořádala MF DNES společně s Potravinářskou komorou ČR, však šunky nejvyšší jakosti svou pověst špičkového výrobku úplně nepotvrdily. Platí to alespoň pro většinu z dvanácti vzorků, zařazených do testu.

Prezident Zeman podepsal zákon, který prodlužuje podporu biopaliv

Prezident Miloš Zeman dnes podepsal novelu zákona o spotřebních daních, která především zavádí program další daňové podpory biopaliv. Zákon u některých vysokoprocentních biopaliv zavádí spotřební daň a zachovává jejich podporu. Současně s tím zpřísňuje podmínky pro přimíchávání biosložek do běžných pohonných hmot.

Nové laboratoře a UČEBNY za 360 milionů Kč posílí výuku a výzkum na ČZU

Za účasti předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha, ministra zemědělství Mariana Jurečky a dalších vrcholných zástupců ministerstev školství, životního prostředí, České konference rektorů i Magistrátu hl. m. Prahy a vedení České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) bude ve středu 16. prosince ve 12.00 slavnostně otevřeno Mezifakultní centrum environmentálních věd II.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info